Friday, May 23, 2008

cuba bertenang

kerja aku ni kdg2 mcm 'customer service'. melayan aduan pelanggan.

tapi dlm bidang kerja aku ni mereka dipanggil 'client'.
dan aku suka bila aduan2 mereka berjaya aku layan dengan baik dan selesaikannya.

sebentar je tadi, seorang staff @ 'client' di Kuching telefon aku. mintak tolong aku 'check' satu kes.

tapi sebelum tu dia cakap sesuatu kat aku. sesuatu yg buat aku 'speechless' sekejap.

"lembutnya suara kamu. kalau boleh aku mau cium suara kamu"

ahaks. cam kelakar.

dlm hati aku berkata2, suara aku je lembut.
hakikatnya aku ni perempuan yg ada konflik dlm diri.

haihh...

boleh tak kalau aku berdiri sekarang dan menjerit sekuat hati?

gila.

4 comments:

Penoreh Getah said...

orang² yang tidak siuman memang senantiasa akan tenang melakukan perkara² yg tidak pernah dilakukan oleh org siuman.. tapi osman tetap siuman walaupun nama panggilan dia jamban..

psstt.. puas aku lewati sudut ini dan baru sekarang ada kata² konflik diri.. ko sembunyi eh?

Kak Lady said...

Violet...dia tak tau org yang kene berhadapan dgn pelanggan ni kene lembut gigi dari lidah...tapi kalau kat belakang rasa nak cekik2 aje kan?

Banyak Songeh said...

Gila apa nak cium suara orang? Eee pervert. Haha!

Sila sila jerit sekuat hati anda. Kekeke.

Sapa gila? Haaaiippp. :p

violet said...

penoreh getah:
muka terhias senyuman, tapi hati sakit didalam.

kak lady:
macam tu lah, tapi hidup kena byk bersabar. :)


banyak songeh:
owh, org tu mmg suka mengusik aku. aku pun tak faham nape dia guna perkataan 'cium'. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...