Tuesday, July 14, 2009

ganjaran atas kegigihan

ermm...bila baca entri kt bwh ni, yg psl auditor tu...cam ganeh je bunyik nyer kan. rasa cm nk delete je...tp biar je la. tu sbnrnya luahan hati sbb aku tgh hyper tension masa tu. mana nak kejar due date report, nak kejar daily work, nak layan operation side...depa pun kalut gak dok kena pressure ngn auditor kt sana...so aku mudah la nak teremosi sket masa tu...w'pn utk soalan2 yg bodoh...ahaks...

ni semua sbb yr end financial closing la. tu yg pakat kalut tu...dan aku sejak awal May'09 lagi dah start kalut. sbb masa tu la management teketaq2 nak reschedule kerja. ter efek sekali kt aku yg tak bersalah ni. bila aku suarakan rasa ssh ati kt bos, bos ckp aku ni tak optimistik la, mudah rasa takut la, bla, bla, bla...tp yg nak menanggung beban nnt staff2 dia...bkn dia. so stakat nk beckp psl +ve, -ve tu, mmg la sng kan...

so utk persediaan menghadapi yr end closing aku dah mula stay back kt ofis start May'09. kdg2 sampai pkl 10mlm. sampai big bos aku pn tekejut beruk tgk aku msh kt ofis time2 tu (sbb aku dikenali ramai sbg org yg plg punctual bila time blk keje...hiks)

tp mmg berbaloi la...w'pn aku terpaksa stay back, study kerja baru sorang2...aku berjaya perform dgn baik utk yr end...padahal baru sebulan aku pegang kerja baru aku ni (err...ada unsur2 riak sket kt situ...ahaks)

so utk me'reward' diri aku yg gigih ni, aku plan nk blk kpg. nak pekena durian. mak hepi je bila aku ckp aku nk blk. sbb dh lama dh mak dok pujuk aku blk. mkn durian. durian dah nk hbs...tp aku tak leh nak lyn pujuk rayu mak sbb aku bz sesgt.

so esok pagi2, lps suboh aku nak gerak ngn Comey. hiks. nak menikmati keindahan pagi ats hiway. mak ckp mak kacau lempuk byk. mak ckp nnt leh bg kt kwn2...

blk kpg nnt, aku nk mandi sungai, nak mandi sungai, nak mandi sungai...yaaahuuu....

*sapa2 nak rasa lempuk hand made ibu ku, leh le tinggal kan alamat. kalo ada rezeki aku poskan------>>>>arrrr....poyo....haha

1 comment:

13may said...

dam dam dumm...bunyik mercun :D

selamat hari raya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...